lokitahra
tympeitä sitaatteja
  
tiistaina, toukokuuta 09, 2006
  Kansalaisbloggaus
Kuvitelkaa tulevaisuuden yhteiskunta, jossa bloggaaminen on kansalaisvelvollisuus.

Jokaisen kansalaisen on ylläpidettävä itsestään verkkojulkisivua. Siellä on kirjoitettava ajatuksistaan joka päivä, jotta tiedettäisiin, ettei haudo mitään epäterveellisiin elämäntapoihin, globalisaatiokritiikkiin, EU-kielteisyyteen tai lapsipornoon liittyvää saati harjoita väärinajattelua eli omaehtoista pohdintaa.

Verkkojulkisivua perustellaan siellä tulevaisuudessa tietysti kahdella meidänkin ajassamme tutulla julkiskeskustelun käsitteellä, nimittäin läpinäkyvyydellä ja saavutettavuudella. Jokainen on jatkossa jonkin enemmän tai vähemmän marginaalisen mikrojulkisuuden henkilö, joten sitä kautta on perusteltavissa vaatia jokaisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kirjoittamaan julki näkemyksensä talon hoidosta, omista tavoitteistaan ja näkemyksistään tässä toimessa sekä kerrottava, ketä äänesti viime kirkkosvaaleissa. (Sillä vaikuttaahan se ny herrajjumala!)

Saavutettavuus edellyttää samoin, että koska suuret ja keskikokoiset julkisyhteisöt alkavat jo olla kattavasti verkossa, paine siirtyy yhä pienempien yksiköiden nettiin siirtämiseen, onhan jo totuttu, että kaikki vähänkin tärkeä informaatio, mitä jousityötuoliinsa kahlittu tuotannon tekijä tarvitsee, on jo saavutettavissa muutaman klikkauksen takana. Miksi ei siis loputkin?

Näin päästään siihen, että kaikki ovat yhteisessä virtuaalisessa pöydässä, kaikki ovat saavutettavissa, kaikki on selvää, korruptoitumatonta, läpinäkyvää. Kaikki on valvottavissa. Kaikki ovat valvottavissa*.

Ja tämä tapahtuu vielä Windows Vistan ollessa määräävässä markkina-asemassa. Uskokaa pois.



(Paitsi tietysti Afrikan nälkään kuolevat lajitoverimme, mutta eiväthän he ole koskaan olleet meille sillä tavalla olemassa)
.


Kummallista. Yhtäkkiä ei teekään mieli kirjoittaa.

Tunnisteet: , , , ,

 
Tähän mennessä sanottua: Lähetä kommentti



<< Etusivulle

Oma kuva
Nimi: Marimba
Sijainti: Turku, Finland

Onneksi en ollut se, jonka nimeä varkaissa kiinni jääneet käyttivät. Kaikki kulttuurituotteet heijastelevat yhteiskunnan päällysrakenteita. Tai jotain.

Seloste

Lokitahrassa Ykstoista-Marimba, tuo Naantalin kirkon kivijalan ei-välittömästä läheisyydestä bloggaava Böns Judde, kirjaa muistiin vastaan tulleet sattuvimmat sanonnat ja panee sekaan vähän omiaankin.

Postilokero
11marimba kiemura gmail piste com

Tuoreet
Arkisto
joulukuuta 2004 / maaliskuuta 2006 / huhtikuuta 2006 / toukokuuta 2006 / kesäkuuta 2006 / heinäkuuta 2006 / syyskuuta 2006 / lokakuuta 2006 / joulukuuta 2006 / maaliskuuta 2007 / heinäkuuta 2008 / marraskuuta 2009 /


Powered by Blogger

eXTReMe Tracker