lokitahra
tympeitä sitaatteja
  
keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006
  Elämäntapamellakoijat
Tulimyrsky pääkaupunkiseutulaisissa vesilaseissa on hellittänyt. Tosin makasiinimellakan ydinjoukko pääsi karkuun, kertoo HS.

Minusta ammattimellakoijat on epätarkkuudessaan huono ilmaus. Tuollainen televisiosta opitulla asenteella toteutettu tuontitavarakapinointi ei ole mitään työtä. Ennemmin voisi puhua elämäntapamellakoijista. Kun jossain alkaa tappelu, aina samat jätkät ovat asialla.

"Vittu poliisit on sikoja" -rähinöinti ei saa tyylipisteitä ja ymmärrystä vielä vähemmän. Ja mikä oli hulinan aihe? Lapsi taisi lentää pää edellä tiiliseinään pesuvettä juotaessa.

Suomessa katutason poliiseilla on pitkä joviaaliuden perinne. Tämä tradition katkaiseminen merkitsee vaihtoehtoihmisille oman nilkkaan ampumista. Haluammeko varmuuden vuoksi pamputtavia jenkkikyttiä? Sekö siiten on hienoa että tapellaan kunnolla?

Poliisit eivät laadi lakeja. Vaikka se edustaakin esivaltaa, ei sen kurmuuttaminen vie mitään eteenpäin, vielä vähemmän palomiesten ja ensihoitajien työn estäminen ja haittaaminen.

Miksi pahan mielen osoittamisen keino on panna paikkoja paskaksi? Puhuvatko aktivistit tässä markkinataloudelle sen omalla kielellä, ainoalla jota se ymmärtää? Onko tavaran tuhoaminen ainoa konsti, joka nykyihmistä jotenkin koskettaa? Vai mediatemppuko tämä oli?

Ainakin Sediksen mielestä tämä oli Supon "uskokaa ny että ne on vaarallisia" -näytös:
Silloin, kun tällaiset asiat sanotaan ääneen, kyse on varoituksesta, jota lehtien näihin asioihin erikoistuneet luottotoimittajat sitten sopivasti paisuttelevat.
-Sedis: Mellakkaa 3.5.2006


Toisaalla tapahtunutta luonnehditaan jopa tarpeelliseksi:
- - - olemme tulleet vain ulos koska vappuna ulkona tapahtuu se kaikki mitä Suomessa ei yleensä tapahdu kaupungeissa, mukaan lukien Helsingin euromayday-mellakka, jonka kanssa media on taas ihmeissään, miten repisi siitä otsikoita syyllistymättä iltalehtitasolle: Ylen teksti-tv sanoo sitä aluksi "rähinäksi" ja myöhemmin "vappuhäiriköinniksi", vaikka varmaan heilläkin olisi houkutusta lööpittää se osana mannermaisia "nuorison käytösmalleja". Ylipäänsä se ajatus, että kadulle marssiva joukko olisi JÄLLEEN JOTAIN VAARALLISTA on aihe jota ei uskalleta mediassa kosketella, kun kyse on vapusta: miksi vappumarssit ovat hampaattomien setien ja tätien tuulipukukierroksia, miksi puistoihin kokoontuva valkolakkikeskiluokka ei pysty edes itkemään yhdessä työpaikkojensa katoamista - näihin aiheisiin olisi pakko löytää jotain sanottavaa poliittiselta kannalta ja siihen ei valtamedia pysty eikä uskalla.
-Mitä lehtori/professori tekee > maanantai 1.5.


Hyviä asioita ajavat ruohonjuuriliikkeet joutuvat tämän jälkeen vastaamaan typeriin kysymyksiin: "Olettekos te niitä kivien viskojia?" Suuri yleisö kun niputtaa kaikki partiolaisia kummallisemmat kansalaisjärjestöt helposti samaan kategoriaan.

Työvoiman, tavaroiden ja typerien ajatusten vapaan liikkumisen globalisaatio etenee.
 
Tähän mennessä sanottua: Lähetä kommentti



<< Etusivulle

Oma kuva
Nimi: Marimba
Sijainti: Turku, Finland

Onneksi en ollut se, jonka nimeä varkaissa kiinni jääneet käyttivät. Kaikki kulttuurituotteet heijastelevat yhteiskunnan päällysrakenteita. Tai jotain.

Seloste

Lokitahrassa Ykstoista-Marimba, tuo Naantalin kirkon kivijalan ei-välittömästä läheisyydestä bloggaava Böns Judde, kirjaa muistiin vastaan tulleet sattuvimmat sanonnat ja panee sekaan vähän omiaankin.

Postilokero
11marimba kiemura gmail piste com

Tuoreet
Arkisto
joulukuuta 2004 / maaliskuuta 2006 / huhtikuuta 2006 / toukokuuta 2006 / kesäkuuta 2006 / heinäkuuta 2006 / syyskuuta 2006 / lokakuuta 2006 / joulukuuta 2006 / maaliskuuta 2007 / heinäkuuta 2008 / marraskuuta 2009 /


Powered by Blogger

eXTReMe Tracker