lokitahra
tympeitä sitaatteja
  
torstaina, huhtikuuta 27, 2006
  Ei ole oikeutta ilman yhteistä rotaririntamaa
Kyllä vapaata kilpailua vaativasta yrittäjästäkin sukeutuu kirkkaanpunainen sossudemari, kun oma lehmä on ojassa. Suomen Yrittäjät vaativat, että myös niin kutsutut kynnysarvot alittavat hankinnat on kilpailutettava.

Hallitus määritti hiljan lakiesityksessään kynnysarvot, jotka määrittelevät julkisten hankintojen kilpailuttamis- ja ilmoitusvelvollisuuden rajat. Kilpailuttamisvelvollisuus supistuu nykyisestään. Sen sijaan julkisten hankintayksiköiden tulee ilmoittaa hankinnoistaan laajemmin kuin tähän asti.

Tavara- ja palveluhankintojen kynnysarvoksi lakiesityksessä on määritelty 15 000 euroa, sosiaali-, terveys- ja eräiden koulutuspalvelujen 50 000 euroa ja urakoiden 100 000 euroa.

Myös kynnysarvon alittavat hankinnat tulisi kilpailuttaa, vaikkei laki sitä suoranaisesti velvoittaisikaan, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus toteaa.

Lakiesitykseen tulee lisätä suunnitelma hankintojen valvonnan järjestämisestä sekä sanktiot kilpailuttamatta jättämisestä, Järventaus vaatii.


Voi vain kuvitella, millainen byrokratiarumba kilpailuttamisen valvontaan, arviointiin ja tuomarointiin tarvitaan. Kunnallinen päätöksenteko rampautuu lisää, kun jokaisen vessapaperitelineen ostamiseksi täytyy laatia hankintasuunnitelma, käydä tarjouskierros, arvioida tarjoukset, valita, tilata ja tilittää. Ja jos joku yrittäjä valittaa, mennään sama kierros uusiksi. Toimiston tytöt pyyhkivät sillä aikaa aiempiin hankintasuunnitelmiin.

Samat kaverit, jotka kitisevät toisaalla pöhöttynyttä kunnallishallintoa ja raastavat palveluita kun silmä välttää, vaativat toisaalla oman osansa valtion ja kuntien pohjattomasta kirstusta. Maistuu se taivaasta tippuva manna yrittäjänkin suussa.

Että sen sortin sosialisteja.

Tunnisteet: , , ,

 
Tähän mennessä sanottua:
Entisenä sikakapitalistina suhtaudun rahaa aika mukavasti ja mielelläni.

Minusta kilpailutusrajan pitäisi olla korkeampi kuin 10 000 euroa, kenties jossakin 50 000 paikkeilla, tai jos se on direktiivinä määritelty, niin se voitaisiin sitoa maan keskipalkkaan, vaikkapa niin, että jos summa on enemmän kuin kuudenkuukauden keskipalkka, se olisi kilpailutettava.

Sitä alemmissa tarjouksissa voitaisiin käyttää sitten avointa menettelyä, jossa hankinta ja hinta olisivat täysin läpinäkyviä.

ps. Miltä näyttää Aurajoen rannassa? Syntymäkotini on siinä kirkolta kivenheitto joki varta ylös.

Pienissä summissa kilpailutus syö siitä saatavan edun, ja se taas ei ole minun etuni, joka sitten maksan loppulaskun.
 
Silmu puussa pileksii Aurajoen rannassa. Korkeintaan on hiukan nenänkärkeä työntänyt ulos työn päivän jälkeen.

Tuo avoin menettely kuulostaisi hyvältä pienissä hankinnoissa. Siinä tietäisi naapuriyrittäjä sitten seuraavalla kerralla tehdä paremman tarjouksen, jos on jäänyt kaivelemaan.
 
Lähetä kommentti



<< Etusivulle

Oma kuva
Nimi: Marimba
Sijainti: Turku, Finland

Onneksi en ollut se, jonka nimeä varkaissa kiinni jääneet käyttivät. Kaikki kulttuurituotteet heijastelevat yhteiskunnan päällysrakenteita. Tai jotain.

Seloste

Lokitahrassa Ykstoista-Marimba, tuo Naantalin kirkon kivijalan ei-välittömästä läheisyydestä bloggaava Böns Judde, kirjaa muistiin vastaan tulleet sattuvimmat sanonnat ja panee sekaan vähän omiaankin.

Postilokero
11marimba kiemura gmail piste com

Tuoreet
Arkisto
joulukuuta 2004 / maaliskuuta 2006 / huhtikuuta 2006 / toukokuuta 2006 / kesäkuuta 2006 / heinäkuuta 2006 / syyskuuta 2006 / lokakuuta 2006 / joulukuuta 2006 / maaliskuuta 2007 / heinäkuuta 2008 / marraskuuta 2009 /


Powered by Blogger

eXTReMe Tracker