lokitahra
tympeitä sitaatteja
  
sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007
  Kohti Idols-yhteiskuntaa
”Kaikki, joiden mielestä Fortumin johtajien optiot ei olleet oikeutettuja, voivat mun puolesta pakatakin laukkunsa.”
-tekstiviesti kaverilta ennakkoäänien julkistamisen jälkeen

Katumaasturien konepellit höyryävät vielä lämpiminä talleissa, kun burberry-kuosinen kansanosa on käynyt tänään käyttämässä äänioikeuttaan. Ja voi, miten sitä onkaan käytetty! Sinistä viivaa on vedetty röykkiöittäin suomalaislompakkojen raskaustesteissä.

Ne, joilla menee hyvin, ovat puhuneet: Eduskuntavaalit 2007. Enää toimihenkilötasoisten ihmisten moraalisiin velvollisuuksin ei näytä kuuluvan edes esittää, että heikommista kuuluu välittää. Nyt on lupa keskittyä vain itseensä. Tuo ajatus on jo monta kertaa ilmaistu kaiken maailman vastenmielisissä idols-kisoissa, joissa yritetään kaiken silmänkääntöhutun takana kuiskitella, että se nyt on ihan okei, että voittajat voittaa koska ne on on niin hyvii ja häviäjät saa pakata laukkunsa ja lähtee. Jatkuvasti uutisoituja yt-neuvotteluja ja viihteellisiä pudotuskilpailuja alkaa olla vaikea erottaa toisistaan.

Vastakkainasettelujen aika näyttää olevan ohi. Tästä eteenpäin yhteiskunnassa kuuluu vain omistajan ääni.

”No niin, Eero ja Martti", kujertaa kravattikaulainen marcobjurstrom, [tässä kohtaa pidetään usean sekunnin dramaattinen hiljaisuus] ”Teidän tanssiharjoituksenne …ovat nyt ohi. Hyvästi köyhät, mutta muistakaa äänestää mieleistänne tanssiparia, sillä jonkunhan on aina pudottava, sellainen on pelin henki, kuten kaikki tietävät. Ja musiikkia, maestro!” [lopputekstit, joiden taustalla Abban Winner takes it all]

Toivottavasti ne demaritalkkarit tokenevat yöllä töihin, ettei aamulla tarvitse aurata bemarin spoilerilla loskakinoksia.

Tunnisteet:

 
  
tiistaina, maaliskuuta 06, 2007
  Kidutuksen Kiina-ilmiö
Kidutus ja tappaminen: hauskaa puuhaa yksin tai ryhmässä

En tiedä, mikä minut saa kiristelemään hampaitani, kun luen Kuukausiliitteestä Kiinan vainoamasta toisinajattelija Shi Taosta. Kiinan valtion harjoittama ihmisoikeusterrori tuntuu raivostuttavalta. Miksi tämä tapaus osuu hermoon?


Onhan kansaa lahdattu maailman sivu. En ole Hitlerin enkä Stalinin aikalainen, punakhmerit muistan vain hämärästi nimenä radiosta lastenkuunnelmia odotellessa. Mutta Kiinassa tapahtuu nyt. Toisaalta, loukataanhan ihmisoikeuksia muun muassa Afrikassa ja Intiassa, Afganistanissa ja Irakissa. Mikä niistä tekee erilaisia?


Afrikkalaisten kuoleminen kyvyttömien ja itsekkäiden johtajien aiheuttamaan nälänhätään, afrikkalaisten kuoleminen toistensa listiminä heimosodissa, tuntuuko se jotenkin luonnollisemmalta, etäisesti eläinmäisemmältä tavalta kuolla täältä kaukaa nojatuolista katsottuna?


Onko summittainen kansanmurhaaminen jotenkin helpompi hyväksyä hyökyaallon tai maanvyöryn kaltaisena väistämättömänä ilmiönä, mietin teemukini ääressä. Tuntuuko tuollaisen jollain tasolla järkevästi hoidetun valtion, kuten Kiinan, harjoittama tietoinen, pitkäjänteinen ja monimutkainen ihmisoikeuksien polkeminen ilkeämmältä kuin hirmuhallitsijoiden ja kaiken maailman sotapäälliköiden harjoittama lahtaus?


Eikös se ole reilumpaa tappaa koko kylä akkoja ja kissoja myöten kuin työnnellä tulitikkuja kynsien alle ja tivata tunnustuksia? Vai onko kidutus eettisempää, kun sitä ei ehdi rajallisten henkilöresurssien puitteissa tehdä kovin monelle kerrallaan?


Paitsi Kiinassa, kun siellä ei ihan heti tule kiduttajista pula. Sinne se Supokin voisi ulkoistaa ikävät kuulusteluhommat. Tekisivät vielä homman halvemmallakin, niillä näppärillä merkkilenkkarihikipajassa koulituilla sormillaan.

Tunnisteet: ,

 
  
lauantaina, maaliskuuta 03, 2007
  Mitäs me publikaanit
Kumpi on kipeämpi, klovni vai katsoja? 1,2,3. Moderni fariseus tuntee ylemmyyttä: Minä en onneksi ole tuommoinen, lukee nenänvarressamme.

Olemme toistemme tuommoisia kiinnittyessämme populaarikultturin ikoneihin joko ihailevin tai ironisin sitein. Samoilta ensisiteiltä ne kummatkin näyttävät tyhjyyden puhkomien haavojen päällä.

Tunnisteet:

 

Oma valokuva
Nimi: Marimba
Sijainti: Turku, Finland

Onneksi en ollut se, jonka nimeä varkaissa kiinni jääneet käyttivät. Kaikki kulttuurituotteet heijastelevat yhteiskunnan päällysrakenteita. Tai jotain.

Seloste

Lokitahrassa Ykstoista-Marimba, tuo Naantalin kirkon kivijalan ei-välittömästä läheisyydestä bloggaava Böns Judde, kirjaa muistiin vastaan tulleet sattuvimmat sanonnat ja panee sekaan vähän omiaankin.

Postilokero
11marimba kiemura gmail piste com

Tuoreet
Arkisto
joulukuuta 2004 / maaliskuuta 2006 / huhtikuuta 2006 / toukokuuta 2006 / kesäkuuta 2006 / heinäkuuta 2006 / syyskuuta 2006 / lokakuuta 2006 / joulukuuta 2006 / maaliskuuta 2007 / heinäkuuta 2008 / marraskuuta 2009 /


Suosituimmat agendat
 • väärinymmärrykset
 • blogilistan luokkajaossa:
  Politbyroo
  SNTL
  EFTA
  Iskurityöläiset

  nippelit:

  amnesty

  blogilista

  Lisää Lokitahra suosikkeihisi

  (Vaatii kirjautumisen Blogilistalle)

  Kissatkin suosittelee.

  Powered by Blogger

  eXTReMe Tracker